Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Brașov er en by, der ligger i det centrale Rumænien tæt på bjergene i Sydkarpaterne, der har landets højeste bjergtoppe. Det er en by, der har haft mange navne; bl.a. Kronstadt, som Den Tyske Orden etablerede, og Orașul Stalin, hvis navn kom fra den sovjetiske statsleder Josef Stalin. De mange navne indikerer også, at mange forskellige kulturer og folk gennem tiden har sat præg på byens udvikling.

Der er mange ting at se i Brașov, og man kan med fordel starte fra den centrale plads, Piața Sfatului. Her har der været markeder siden 1300-tallet, og i dag er den hyggelige plads omgivet af huse fra primært 1700- og 1800-tallene. På midten af pladsen ligger rådhuset fra 1420, som i dag huser det regionale historiske museum. På pladsen kan man også se Den Sorte Kirke/Biserica Neagră fra 1300-1400-tallene.

Man kan også se en del bygningsværker fra Brașovs tid som befæstet by. Katharinaporten fra 1559 står smukt som den eneste bevarede byport. Man kan også se 1800-talsporten Poarta Șchei og bevarede fæstningstårne. Fra nyere tid er Brașovs rådhus, det regionale præfekturat nogle af de arkitektoniske højdepunkter, lige som der også er flere interessante kirker at besøge.

Når man er i Brașov, kan man ikke undgå at se bjerget Tâmpa, der rejser sig som Karpaternes bagtæppe til byen. Bogstaverne Brașov står man stort på bjergsiden, og fra Tâmpa er der en fantastisk udsigt over Brașov og byens omgivelser. Der er også andre interessante steder i nærheden af byen. Mange vil nok tage en tur til Bran Slot, der også kendes som grev Draculas slot.

Ture fra byen

    Halele Centrale, Ploiești

    Ploiești

    Ploiești er en by, der ligger ved den sydlige fod af Karpaterne. Det er en by, der gennem årene har været kendt for områdets store olieproduktion, men det var ikke olien, der udviklede byen i første omgang. Under fyrsten Mihai Viteazul opnåede Ploiești stadsret, der sikrede privilegier inden for handel og politik.

    Ploiești blev også en garnisonsby, og landbruget udviklede sig i tiden før 1800-tallets industrielle æra. Der blev fundet olien i byens omegn i denne tid, og det første raffinaderi åbnede i 1850erne og skabte ny fremgang for den rumænske by. Oliens vigtighed fik særlig betydning for Ploiești under 2. Verdenskrig, og i dag er der fortsat en stor petrokemisk industri i byen.

    Læs mere om Ploiești

     

    Opera, Cluj-Napoca

    Cluj-Napoca

    Cluj-Napoca er en af Rumæniens største byer, og den har gennem århundreder været både hovedby og hovedstad i Transsylvanien, der efter at have været underlagt Østrig og Østrig-Ungarn 1804-1920 blev en del af Rumænien. Byen er fortsat et vigtigt handels- og kulturcentrum, og Cluj-Napoca er også en af landets største uddannelsesbyer med bl.a. Babeș-Bolyai-universitet.

    I Cluj-Napoca ligger der flere smukke kirker, som man kan besøge. På pladsen Piața Unirii ligger den gotiske Skt. Michaels Kirke/Biserica Sfântul Mihail, der blev opført i 1300-1400-tallene. Et kort stykke mod øst ad Bulevardul Eroilor ligger den fine plads, Piața Avram Iancu, hvor den imponerende rumænsk-ortodokse katedral ligger, og den kan ses over for byens operahus.

    Læs mere om Cluj-Napoca

Tilmeld dig vores nyhedsbrev